Картофени кюфтенца Бонбон

04/02/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваПомощник Готвач2695870
"Страхотно парти предложение, което веднага ще изпробваме с най-верните си приятели и известно количество бира "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции30
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 035
  • Преглеждания за месеца116
  • Преглеждания за седмицата56
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • картофи - 6 бр. средна големина
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 к.л.
  • чубрица - 1 к.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • кори за баница - няколко кори пресни
  • галета - 2 - 3 с.л. за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите измиват и се заливат в тенджерка с вода, да се покрият. Сваряват се с кората и се оставят да се охладят. След това се обелват и настъргват, също сиренето и кашкавалът. Добавят се подправките, яйцето и се разбърква.

От получената смес се взема с големината на малък орех, оформя се на топче и се овалва в галета.

Топчетата се подреждат в чиния.

От пресни кори за баница, така както са подредени листата, с остра кръгла формичка могат да се изрежат кръгчета.

От тези кръгли листенца вземаме по няколко и ги нанизваме на клечка за зъби. Пробождаме картофеното кюфтенце, а в края на клечката завършваме пак с 4-5 корички.

В малка касерола загряваме обилно количество олио.

Пускаме по три картофени шишчета. Изпържваме ги съвсем леко, буквално за секунди, малко да се зачервят.

Изваждаме картофените бонбони внимателно с решетъчна лъжица и ги подреждаме върху кухненска хартия да се отдели олиото.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар