Шпикована агнешка плешка, запечена върху лозови пръчки

04/02/2017
Мария Гулекова
отМария ГулековаПомощник Готвач40714101
"Майсторите знаят всички тънкости за приготвяне на крехко агнешко, а ние ще ви ги разкрием, за да блеснете и вие с кулинарните си умения пред гостите "
Приготвяне30 мин.
Готвене200 мин.
Общо230 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо248
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и го подсушаваме. Отделяме ребрата и нарязваме на парчета. Така приготвеното месо натриваме със солта, черния и червения пипер.

Нарязваме морковите и чесъна на тънки пръчици. С остър нож правим прорези в месото и в тях слагаме от моркова и чесъна.

Така шпикованата плешка слагаме в подходящ съд, в койтоо сме кръстосали на дъното лозовите пръчки. Около плешката нареждаме и ребрата.

Заливаме всичко с разтопено масло и 1 ч.ч. гореща вода. Завиваме ястието с фолио и печем в предварително загрята на 150 градуса фурна за около 180 мин.

Когато месото е почти готово, махаме фолиото и добавяме нарязания лук и джоджена и допичаме до получаване на златиста коричка.

Поднасяме с картофено пюре или с гарнитура по избор.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар