Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Шпикована агнешка плешка, запечена върху лозови пръчки

Шпикована агнешка плешка, запечена върху лозови пръчки

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Шпикована агнешка плешка, запечена върху лозови пръчки
Снимка: К К
1 / 2
04/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
230 мин.
Порции
8-10
"Майсторите знаят всички тънкости за приготвяне на крехко агнешко, а ние ще ви ги разкрием, за да блеснете и вие с кулинарните си умения пред гостите"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1.5 - 2 кг заедно с ребрата
  • чесън - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • зелен лук - 1 връзка
  • масло - краве
  • джоджен
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и го подсушаваме. Отделяме ребрата и нарязваме на парчета. Така приготвеното месо натриваме със солта, черния и червения пипер.

Нарязваме морковите и чесъна на тънки пръчици. С остър нож правим прорези в месото и в тях слагаме от моркова и чесъна.

Така шпикованата плешка слагаме в подходящ съд, в койтоо сме кръстосали на дъното лозовите пръчки. Около плешката нареждаме и ребрата.

Заливаме всичко с разтопено масло и 1 ч.ч. гореща вода. Завиваме ястието с фолио и печем в предварително загрята на 150 градуса фурна за около 180 мин.

Когато месото е почти готово, махаме фолиото и добавяме нарязания лук и джоджена и допичаме до получаване на златиста коричка.

Поднасяме с картофено пюре или с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: