Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб със сирене

Хляб със сирене

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Хляб със сирене
Снимка: Мария Симова
1 / 2
24/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Вместо само хляб и само сирене, днес предлагаме да ги замесите заедно и да проверите колко вкусно се получава сами"

Необходими Продукти

  • вода - 1.5 ч.ч.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 1 пак. суха
  • брашно - до меко тесто
  • сирене - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипвате хладката вода, добавяте захарта и маята и бъркате с вилица, докато се разтворят добре.

Прибавяте чаша брашно, разбърквате и прибавяте солта. Добавяйки чаша по чаша от брашното, замесвате меко, нелепнещо по пръстите тесто.

Завивате тестото със стреч фолио и чиста кърпа за около половин час. След като определеното време изтече, започвате към тестото да добавяте на етапи натрошено сирене при непрекъснато месене.

Оформете кръгъл хляб, поставете го в средата на по-голяма застлана с хартия тава. Печете хляба в предварително нагрята фурна на 180 градуса до зачервяване.

Хлябът със сирене е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: