Пържените филийки на баба

04/02/2017
Биляна
отБилянаГотвач1323191761
"Ето с тези филийки баба отгледа всичките си внуци и знаете ли какви големи станаха?"
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
39 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо33 554
  • Преглеждания за месеца1983
  • Преглеждания за седмицата540
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена39

Необходими Съставки

  • хляб - 8 филии (препоръчително е да са сухи)
  • яйца - 5 бр.
  • прясно мляко - 100 мл
  • олио - за пържене
  • сладко от горски плодове
  • сирене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа се чукват яйцата и с помощта на телена бъркалка се разбиват. Към тях се налива и прясното мляко и отново се разбива.

Получава се бледо-жълта яйчена смес. В тиган се налива олио и се оставя да се сгрее много хубаво. През това време всяка филия се потапя в сместа от яйца и мляко.

Трябва да се напоят много хубаво. Когато олиото е готово слагаме филиите да се изпържат. Пържат се и от двете страни до зачервяване.

Изваждат се върху домакинска хартия за да поеме ако има излишна мазнина.

Сервират се със сирене и сладко от горски плодове.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Десислава
Десислава
07.08.2017 12:55
И аз правя филийките по този начин, но след изваждане от тигана ги поръсвам от двете страни с пудра захар, която попива и стават уникални :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв