Бисквити с черешка и белтък

04/02/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваПомощник Готвач2896273
"Ще смаете гостите си с тези курабийки, а всичко необходимо за приготвянето им ще откриете тук. Не се колебайте, а дерзайте!"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции40
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо195
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • за тестото
  • прясно мляко - 160 мл
  • жълтъци - 2 бр
  • захар - 5 с.л.
  • мас – 5 с.л. /мека на стайна температура/
  • ванилия – 1 прахче
  • брашно - около 300 г
  • за плънката
  • белтъци – 2 бр. на стайна температура
  • сол – 1 щипка
  • захар – 5 с.л.
  • бадемово брашно – 3 с.л. пълни
  • сладко – 1 бурканче от цели бели череши
  • ванилия – 1 прахче
  • пудра захар - 2 с.л. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и с продуктите за тесто, се замесва тестото, след което се оставя да си почине.

През това време се разбиват с миксер белтъците с щипка сол. Бият се на слаби обороти да станат като сняг. Добавяме 5 лъжици захар и ванилията и доразбиваме да станат на гъст крем.

Прибавяме 3 пълни супени лъжици бадемово брашно и вече с шпатула леко разбъркваме, като обръщаме, да се спаднат белтъците.

От тестото разточваме кора с дебелина около 3 мм. С някаква формичка изрязваме кръгчета, може и цветя. По средата на всяко цвете се поставя по една цяла черешка от сладкото. Белтъкът се сипва в малък найлонов плик, на който се отрязва едното ъгълче. Върху черешките се шприцова от белтъчния крем.

На четири-пет места бисквитите се прищипват с пръсти, да се получи като гнездо, в което е поставена черешката с белтъка.

Подреждаме бисквитите върху хартия за печене в тавата и слагаме в загрята фурна на 170 градуса. Изпичат се за 10-12 минути, до леко порозовяване.

Изпечените курабии, още топли, се поръсват съвсем леко с ванилена пудра захар.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар