Домашно фъстъчено масло без добавени мазнини

05/02/2017
РАГот РАГПомощник Готвач
"Да го направим както трябва - в домашни условия и наистина здравословно "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо297
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • фъстъци - 500 г, сурови, белени
  • хималайска сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да стане много по-бързо и лесно, изпечете фъстъците на тиган с по-голям диаметър. Разбърквайте през цялото време, за да не загорят.

Посолете. Пекат се около 6-7 минути или докато покафенеят. Махнете от котлона и изчакайте да поизстинат.

В блендер с висока мощност (моят е 900 W) смелете фъстъците. В началото ще станат на трохи, но след това ще започнат да отделят от собствената си мазнина и ще се превърнат в гладко фъстъчено масло.

Може да се налага да прекъснете на 2-3 пъти процеса на мелене, за да оберете гъстата смес, която полепва по краищата на блендера и по остриетата.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар