Картофи в йенска тенджера

05/02/2017
Десислава Дончева
отДесислава ДончеваГотвач22812501
"Толкова лесно, толкова вкусно "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8 414
  • Преглеждания за месеца112
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг
  • лук - 2 глави
  • олио - 0.5 ч.ч.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме, измиваме и нарязваме картофите на кръгчета.

Почистваме лука, режем го на едро. В подходяща купа смесваме картофите, лука и олиото.

Посоляваме на вкус и объркваме с черния пипер. Изсипваме в йенска тенджера и запичане ястието в силна фурна.

По желание, докато картофите са топли, ги поръсваме с настърган кашкавал и зелении.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!