Сом на фурна със заливка

06/02/2017
Десислава Дончеваот Десислава ДончеваПомощник Готвач
"Майсторско изпълнение в гювеч - ястие, с което да блеснете пред гостите си "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо445
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме рибата, измиваме я, отцеждаме и режем на парчета. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и намазваме с олио и нареждаме в тава.

Заливаме с виното, покриваме и държим на студено 2 часа. През това време обръщаме рибата от двете страни.

Намазваме с олио глинен гювеч и поръсваме с препеченото брашно. Овалваме рибените парчета в брашното и ги редим в съда. Върху всяко парче поливаме с олио и виното в което сме държали рибата. Печем в силна фурна.

В купа разбиваме жълтъците, разреждаме със соса от гювеча, прибавяме ситно нарязания магданоз и сока от изцедения лимон и заливаме ястието.

Отново поставяме гювеча във фурната, печем още десетина минути.

След изваждането от фурната подправяме с пресования чесън.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар