Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Зеленчукови мъфини

Зеленчукови мъфини

Vildan AhmedovaVildan Ahmedova
Чирак
2711110270
Зеленчукови мъфини
Снимка: Vildan Ahmedova
1 / 3
05/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Полезни и много вкусни зеленчукови мъфини, които ще намерите само при нас"

Необходими Продукти

  • спанак - 500 г (замразен)
  • сирене - 300 г козе (или извара)
  • моркови - 50 г
  • грах - 100 г
  • броколи - 100 г
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразява се и се изцежда спанакът в гевгир. Предварително се сваряват и намачкват грахът, розичките броколи и морковите, като се добавя щипка сол (може и заедно да се варят).

В голям съд се смесват спанакът, броколито и грахът и морковите. Натрошава се на ситно сиренето (ако е извара, се разбива с малко вода) и се добавя към купата със зеленчуците. Чукват се яйцата, добавят се двете лъжици брашно, зехтинът и щипка захар.

Ако формичките за мъфини не са силиконови, е добре предварително да бъдат намазани с олио или зехтин и поръсени с малко брашно за да не залепнат мъфините.

Получената смес се разлива по формичките, като не се препълват, защото има вероятност да се разлеят, тъй като от яйцата малко се надуват мъфините.

Изпичат се във фурна на 220 градуса около 30-тина минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: