Кейк с шоколадова глазура

05/02/2017
Карина Трендафиловаот Карина ТрендафиловаПомощник Готвач
"Откакто опитахме този кекс с шоколадова заливка, за друг не искаме и да чуваме "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо943
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме фурната на 180 градуса или на 160 с вентилатор. Разбиваме яйцата със захарта на крем, на струйка прибавяме олиото.

В киселото мляко шупваме содата и добавяме към сместа. С лъжица прибавяме постепенно всичкото брашно и нескуика.

В намазнена и набрашнена тава изсипваме сместа и печем около 25-30 минути, за по-сигурно проверяваме с клечка. Вадим сладкиша и чакаме около 20 минути да поизстине.

В тенджерка добавяме всички продукти - маслото, захарта, прясното мляко и начупеният шоколад.

Загряваме и бъркаме до хомогенизиране и разтапяне на шоколада. Получава се сос с гъстотата на карамел.

Нарязваме сладкиша на квадрати или ромбове и равномерно изсипваме глазурата, като си служим с шпатула за по-добро разпределение.

Получава се много сочен сладкиш, който се топи в устата. Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар