Най-вкусният крем карамел

05/02/2017
Dora Grozevaот Dora GrozevaЧирак
"Има крем карамел и нашият крем карамел, който слага всички останали в малкия си джоб "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
45 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 557
  • Преглеждания за месеца6636
  • Преглеждания за седмицата84
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена45

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Захарта за карамела се поставя в съд на котлона и се нагрява до получаване на хубав карамел.

Във вече приготвените съдчета за крема се разпределя карамелизираната захар.
В дълбока купа се разбиват захарта и яйцата. Бият се до хомогенна смес.

Добавя се прясното мляко, като продължава бъркането до пълното разтапяне на захарта. Накрая се добавят прахчетата ванилия.

Готовата смес се прецежда и се разпределя в съдчетата за крема. Нареждат се в дълбока тава, като се налива вода малко над половината височина на съдчетата.

Пече се на водна баня при температура от 140 градуса до готовност или около час. Готовият крем карамел се оставя да се охлади.

Сервира се обърнат в чиния.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Силвия Николова
Каква вода слагате студена или гореща?
0
0
Камелия Деевска
Много обичам крем карамел,а този изглежда наистина фантастично.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв