Студена супа с печени чушки

05/02/2017
Зарчетоот ЗарчетоЧирак
"Страхотно предложение за всеки сезон, което ще допадне на всички почитатели на Българската селска кухня "
Приготвяне15 мин.
Готвене5 мин.
Общо20 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо294
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Това е студена млечна супа, която е подходяща за всеки сезон. Лятото я приготвяме от пресни чушки, изпечени и обелени, и се добавя вода - получава се нещо като таратор.

Зимата използваме стерилизирани печени, обелени чушки от буркан и се съчетава с всякакви ястия, като се получава много добра комбинация с мусака. А ако замените киселото мляко с цедено, се получава отлична разядка.

С червени чушки вкуса е леко сладък, докато със зелени е по-профилен. Препоръчвам да опитате и с двата варианта, за да решите с кои чушки ви харесва повече.

В дълбока купа разбийте киселото мляко, пресованите скилидки чесън, ситно нарязания магданоз (или копър), счуканите орехови ядки (или накълцаните обелени сурови слънчогледови семки), сол на вкус и зехтина.

Добавете обелените печени чушки, нарязани на ивички с дебелина около 1 сантиметър. По желание добавете вода, за да стане по-рядка. Разбъркайте добре.

Сервирайте в купички, украсени с розичка от лентичка печена чушка и стрък свежа подправка.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар