Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени Супи»Разядки»Студена супа с печени чушки

Студена супа с печени чушки

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Студена супа с печени чушки
Снимка: Зори
1 / 6
06/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3
"Страхотно предложение за всеки сезон, което ще допадне на всички почитатели на Българската селска кухня"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 600 мл
  • чушки - 10 - 12 бр. печени и обелени
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 3 с.л.
  • магданоз - или копър, по ваше предпочитание
  • орехи - или белени слънчогледови семки
  • сол - на вкус
  • вода - 2 ч. по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е студена млечна супа, която е подходяща за всеки сезон. Лятото я приготвяме от пресни чушки, изпечени и обелени, и се добавя вода - получава се нещо като таратор.

Зимата използваме стерилизирани печени, обелени чушки от буркан и се съчетава с всякакви ястия, като се получава много добра комбинация с мусака. А ако замените киселото мляко с цедено, се получава отлична разядка.

С червени чушки вкуса е леко сладък, докато със зелени е по-профилен. Препоръчвам да опитате и с двата варианта, за да решите с кои чушки ви харесва повече.

В дълбока купа разбийте киселото мляко, пресованите скилидки чесън, ситно нарязания магданоз (или копър), счуканите орехови ядки (или накълцаните обелени сурови слънчогледови семки), сол на вкус и зехтина.

Добавете обелените печени чушки, нарязани на ивички с дебелина около 1 сантиметър. По желание добавете вода, за да стане по-рядка. Разбъркайте добре.

Сервирайте студената супа в купички, украсени с розичка от лентичка печена чушка и стрък свежа подправка.

Студената супа с печени чушки е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: