Сочни свински рулца

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6872k3
Сочни свински рулца
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
1 / 3
25/02/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Вратни пържоли обожаваме всякак, но така са просто невероятни. Ядеш и питаш за още"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 500 г вратни
  • морков - 1 бр.
  • кисели краставички - 2 бр.
  • бекон - 100 г
  • лук - 2 глави
  • олио - 1 к.ч.
  • чедар - 50 г
  • топено сирене - 50 г
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме в малък съд сол, черен пипер, кимион и чубрица. Объркваме всички подправки, взимаме пържолите и една по една овкусяваме. След това ги слагаме в хладилника за 1 час.

Нарязваме лука и го задушаваме в мазнина, след това добавяме бекона, нарязан на малки кубчета.

Морковите и киселите краставички се нарязват на малки парчета. Смесваме всички продукти за плънката и разбъркваме.

Върху всяка пържола слагаме лъжица от плънката, по едно парченце сирене Чедар и по-малко от топеното.

Завиваме на руло и завързваме с конец свинските руладини. След като са готови всички руладини, се нареждат в намазана с олио тавичка.

Покриваме с фолио и печем в умерена фурна, загрята на 220 °C. Печем на силно за 10тина минути, след това намаляваме на 170 °C и печем още 50 минути или до готовнот.

Когато са готови, махаме фолиото и запичаме за кратко.

Сервираме сочни свински рулца с печени картофи или с гарнитура по ваш избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
510
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Благодаря за рецептата!! Страхотна е препоръчвам !!!
11.05.2023 14:21