Пилешко с ориз, гъби и зеленчуци

05/02/2017
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваГотвач234653701
"Става толкова вкусно, че отсега си знаем, че ще си сипем допълнително "
Приготвяне45 мин.
Готвене100 мин.
Общо145 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 696
  • Преглеждания за месеца83
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се сваряват за 30 мин. Бульонът се прецежда и се оставя настрана. Месото се отделя от костите и се накъсва на едро.

В тиган се запържват нарязаният лук, чесънът /смачкан с нож и нарязан на ситно/ и гъбите. След около 3-4 минути се добавят нарязаните морков и чушки.

Когато зеленчуците достатъчно омекнат към тях се прибавя измитият в гевгир ориз. Щом той стане прозрачен се добавя виното и 1/2 ч.ч. топла вода.

Прибавя се и пилешкото месо и подправките. Когато течността се поеме от ориза сместа се изсипва в тава. Залива се с 3 ч.ч. от пилешкия бульон - топъл.

Ястието се поставя във фурна загрята на 200 градуса. Щом то заври хубаво и навсякъде, фурната се изключва. Оризът поема водата и ястието е готово за консумиране след 10-15 минути.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар