Задушена патица с грах

05/02/2017
"Ех, сега някой да ни приготви задушена патица с грях, хич няма да му се разсърдим "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо244
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • патица - 1 бр.
  • грах - 400 г замразен
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава голяма
  • доматен концентрат - 3 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • универсална подправка - подправка за пиле
  • сол

Начин на приготвяне

Обелете лука и го нарежете на ситно. Сложете го в подходящ съд, заедно с олиото и го задушете докато омекне.

Прибавете почистените и нарязани моркови. Гответе, докато морковите омекнат. В дълбок съд за печене със стъклен капак, изсипете зеленчуковата смес.

Сложете патицата, предварително овкусена със сол и подправката за пиле.

Намажете патицата с доматения концентрат, а остатъка прибавете към зеленчуците. Налейте 1 ч.ч. хладка вода, похлупете с капака и печете на умерена фурна, на около 170 градуса.

Когато патицата започне да придобива златист загар, добавете граха. Овкусете ястието със сол, похлупете с капака и продължете печенето, докато водата изври, граха омекне, а патицата е добила кафеникаво-златист загар.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар