Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Боботи с говежда кайма

Боботи с говежда кайма

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Боботи с говежда кайма1 / 2
06/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2-3
"Вкусно е и е здравословно - колко още причини трябва да ви дадем, за да приготвите тези боботи с телешко"

Необходими Продукти

  • говежда кайма - 500 г
  • хляб - 1 филия
  • лук - 2 глави
  • олио - 2 с.л.
  • бадеми - 1 с.л. счукани
  • захар - щипка
  • лимонов сок - сок от 1 лимон
  • яйца - 2 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме каймата много добре с филията хляб, която предварително е накисната във вода и изстискана.

Лука нарязваме на ситно и го запържваме в олиото. След това и него добавяме към каймата. Слагаме и бадемите, захарта, лимоновия сок и 1 яйце.

Всичко размесваме много добре и слагаме в намаслена тава. Заливаме с разбита яйце и печем в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: