Печени пилешки бутчета с моцарела

05/02/2017
Даниела Русеваот Даниела РусеваПомощник Готвач
"Няма как да сбъркате, ако комбинирате пилешките бутчета с моцарела и сушени домати, най-много да преядете "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо382
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 12 бр.
  • моцарела - 2 бр. от 125 г
  • пармезан - 4 с.л.
  • каперси - 4 с.л.
  • сушени домати - 4 с.л. нарязани /в зехтин/
  • олио - 4 с.л.
  • черен пипер - 2 щипки
  • къри - 2 щипки
  • мащерка - 2 щипки
  • сол - 2 щипки
  • маслини - 15 - 20 бр. дребни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се обезкостяват, а кожата се отстранява.

Месото поръсваме със сол, смлян черен пипер, мащерка и къри, напръскваме с олиото, овалваме и подреждаме едно до друго в тавичка. Слагаме тавичката в предварително загряла фурна на 220 градуса. Месото се пече на средно ниво във фурната с грил функция за 30 минути.

Щом месото се запече, го изваждаме от фурната, без да изключваме. Върху всяко парче разпределяме по малко сушени домати, нарязани на кубчета и по 4-5 каперси.

Моцарелата се нарязва на шайби и върху всяко месо се слага по един резен моцарела. Отгоре се поръсват с настърган пармезан. Безразборно се пускат шепа дребни маслини.

Тавичката отново се връща във фурната да се запече за 10 минути. Сервирайте със зелена салата, пресни зеленчуци.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар