Печени пилешки бутчета с моцарела

05/02/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваПомощник Готвач2896273
"Няма как да сбъркате, ако комбинирате пилешките бутчета с моцарела и сушени домати, най-много да преядете "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо565
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се обезкостяват, а кожата се отстранява.

Месото поръсваме със сол, смлян черен пипер, мащерка и къри, напръскваме с олиото, овалваме и подреждаме едно до друго в тавичка. Слагаме тавичката в предварително загряла фурна на 220 градуса. Месото се пече на средно ниво във фурната с грил функция за 30 минути.

Щом месото се запече, го изваждаме от фурната, без да изключваме. Върху всяко парче разпределяме по малко сушени домати, нарязани на кубчета и по 4-5 каперси.

Моцарелата се нарязва на шайби и върху всяко месо се слага по един резен моцарела. Отгоре се поръсват с настърган пармезан. Безразборно се пускат шепа дребни маслини.

Тавичката отново се връща във фурната да се запече за 10 минути. Сервирайте със зелена салата, пресни зеленчуци.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар