Бистра витаминозна зеленчукова супа

06/02/2017
Албенаот АлбенаИноватор 3x
"Запомнете - витамините не са в аптеката, а в чинията със супа "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 201
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • лук - 1 глава
  • морков - 1 бр.
  • целина - 1/4 глава
  • чушки - 1 бр.
  • карфиол - няколко розички
  • грах - 1/2 к.ч.
  • тиквички - 1/2 малка
  • зелен боб - 10 шушулки
  • картофи - 2 - 3 бр.
  • домати - 1/2 к.ч. смлени
  • фиде - 1 шепа
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с почистването на лука, главата целина и моркова. Нарязваме ги на ситно и ги слагаме в тенджера с две-три супени лъжици олио и сол на вкус.

Поставяме тенджерата да ври на котлона. През това време подготвяме останалите зеленчуци.

Чушките се нарязват на дребно, тиквичките и зеленият боб на по-едри парчета, карфиолът се разделя на по-малки розички. Прибавяме ги заедно с граха към врящата вода.

След като поомекнат зеленчуците се прибавят обелените и нарязани на по-едри парчета картофи. След тях идва ред на фидето. Малко преди готовност се прибавят и смлените домати.

След като супата е готова се поръсва с черен пипер и нарязан на ситно магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар