Картофи по хърватски

06/02/2017
Невена
отНевенаНовак1857
"Ще сгрешите, ако не опитате тези ароматни картофки, много ще сгрешите "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 656
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват и нарязват на четири (по дължина). Ако са пресни, не се белят, а ако не са, е желателно да се обелят, но може и да не се.

Другите зеленчуци също се измиват. Маха се "брадата'' на лука и на чесъна. Лукът се обелва, но без да се бели най-последният слой.

Доматите, лукът и чесънът се слагат между картофите, като всичко се посолява и се слага черният пипер. Залива се със зехтин на око.

Пече се на 200 градуса за около 1 час. Не се добавя вода!подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!