Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Миди по италиански

Миди по италиански

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Миди по италиански1 / 2
07/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • морски миди - 1 кг
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • кашкавал - 50 г
  • лук - 2 бр. глави
  • спагети - 400 г
  • домашно пюре - 100 г
  • бяло вино - 1 ч.ч. ароматно
  • сол
  • магданоз - една връзка
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Лукът и магданозът се нарязват на ситно, добавя се 1 с.л олио и се запържва в тенджера;

2. Мидите се почистват и няколко пъти се измиват със вода;

3. Поставят се в тенджера, заливат се с вода, добавя се бялото вино и се варят, покрити с капак, докато им се отворят черупките;

4. Мидите се изваждат, а марината се прецежда;

5. Брашното се запържва в олиото;

6.Добавя се част от марината и се бърка до получаване на гъст сос;

7. Към соса се добавя доматеното пюре и хубаво се разбърква;

8. Спагетите се поставят във вряща вода и се сваряват. Прецеждат се. Поставят се в чиния, където се изсипва сосът.

9. Кашкавалът се настъргва на ситно ренде и се поставя отгоре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: