Бисквитена торта с Маскарпоне и банан

06/02/2017
Драга Мишеваот Драга МишеваЧирак
"Решихме да добавим и банан - ей така, за разкош и по-добър вкус. Ще оцените ли как ни се е получило?"
Приготвяне35 мин.
Общо35 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 814
  • Преглеждания за месеца253
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг4,9 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа разбиваме Маскарпонето заедно със сметаната, захарта и ванилиите.
Какаовите бисквити се натрошават в блендер или на ръка.

Когато това е готово, започваме да редим тортата: всяка бисквитка се потапя хубаво в компота и се прави 1 бисквитен ред в тава. Върху него се изсипва 1/3 от крема с Маскарпоне и сметана.

Върху крема поръсваме хубаво с 1/3 от натрошените какаови бискитки. След това повтаряме реденето. Когато тортата е наредена, рендосваме върху нея половината от млечния шоколад.

Нарязваме банана и го разпределяме като украса. Рендосваме и останалата част от шоколада.

Тортата трябва да престои около 24 часа в хладилника.подобни рецепти тук

5 13
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар