Спагети на фурна с много подправки и кашкавал

06/02/2017
"Италианците може и да са изобретили пастата, но ние знаем как да приготвите най-вкусните спагети на фурна, при това с българска чубрица "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
29 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо41 715
  • Преглеждания за месеца509
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена29

Необходими Съставки

  • спагети - 1 пакет
  • колбас - 200 г
  • маслини - 7 - 8 бр.
  • домати - 1 бурканче
  • доматено пюре - 1/2 бурканче
  • сол - 2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. млян
  • риган - 1 ч.л.
  • джоджен - 1/2 ч.л. сушен
  • чубрица - 1 ч.л.
  • кашкавал - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Сваряваме спагетите във вода с малко зехтин и щипка сол.

2. Нарязваме колбаса на кубчета и запържваме до златист цвят, след което поставяме и готовите вече маслини.

3. Върху колбаса поставяме доматеното пюре и буркана домати. Разбъркваме и оставяме соса да ври на ниска температура около 6-7 минути.

4. Поставяме и подправките към соса.

5. Изсипваме спагетите в тава. Поставяме и готовият вече сос върху тях и разбъркваме добре.

6. Настъргваме с кашкавал отгоре и поставяме във фурната да се запече.подобни рецепти тук

5 5
4 6
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар