Сладкиш Червено кадифе

06/02/2017
Елена Стойчовска
отЕлена СтойчовскаПомощник Готвач18719911
"Кадифен вкус и неустоим аромат - това са две основателни причини да захвърлите диетата с кеф "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 842
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Да, правилно сте прочели... ще използваме червено цвекло... и ще останете възхитени от вкуса.... За целта, сваряваме цвеклото, оставяме да изстине и пасираме.

Яйцата и захарта се разбиват на пухкав крем. Шоколадът се разтопява на водна баня, оставя се да се охлади (за да не сварим яйцата) и се добавя на тънка струйка при постоянно бъркане към яйчената смес. Прибавяме олиото и пасираното цвекло.

Брашното се пресява с бакпулвера, добавят се ванилията и какаото. Добавяме към яйчената смес и внимателно разбъркваме. Избираме тавичка с диаметър 24-26 см и падащ борд, застиламе с хартия за печене, предварително намазнена. Изсипваме сместа и заглаждаме.

Ябълките обелваме, почистваме от семките с онзи уред за търбушене на пипер и режем на рингове с дебелина около 0. 5 см. Подреждаме върху сместа, като леко притискаме, така че леко да потънат и малко от сместа да излезе от вътрешното кръгче.

* Ако нямате под ръка ябълки, можете да пропуснете или да ползвате круши, например, би станало интересно, ако ги подредите като ветрило.

Слагаме сладкиша да се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 30 мин. След като е готов, поръсваме с пудра захар.....и нетърпеливо чакаме да изстине, за да си отрежем едно тъъънко парченце и да се уверим, че това непривично за сладкиш червено цвекло, наистина не се усеща, а вкусът е толкова кадифен.подобни рецепти тук

5 7
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!