Банички със сирене и вода

06/02/2017
Viktoriaот ViktoriaЧирак
"Царе сме при приготвянето на баница - правим я хем много вкусна, хем икономична "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 011
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа изсипваме брашното и солта и разбъркваме с лъжица. Добавяме оцета и хладката вода и започваме да разбъркваме. Замесваме гладко тесто. Оставяме да почине 20 мин. Разрязваме тестото на 4 равни части.

Всяко 1 парче разрязваме на 2 и правим 8 топки. Взимаме 1 топче, с дланта го натискаме, слагаме парче масло и върху него слагаме друго топче и хубаво притискаме краищата.

Така правим и всички топчета Слагаме в купа намазваме с олио и оставяме да почине 20 мин. Приготвяме си в една паничка олио, точилка и в чинийка натрошеното сирене.

След като е отпочинало тестото взимаме 1 топка с помощта на точилка внимателно разточваме, като преди това напръскваме с олио тестото и започва въртенето над главата. Много трябва да се внимава, защото тестото се къса.

След като кората е готова, наръсваме пак с олио, добавяме сиренето сгъваме краищата и оформяме банички. Слагаме ги в тава, ръсим с олио и ги оставяме да се пекат във фурната на 200 градуса около 30 минути.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар