Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Прасенце»Прасенце с плънка от кисело зеле и шунка на фурна

Прасенце с плънка от кисело зеле и шунка на фурна

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Прасенце с плънка от кисело зеле и шунка на фурна1 / 2
06/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
8-10
"Крехко месце и хрупкава препечена козичка, която направо се топи в устата - това обещаваме на нашите приятели, които си падат по печеното месце"

Необходими Продукти

  • прасенце - 1 бр.
  • кисело зеле - 1 бр. малка зелка
  • масло - 60 г
  • шунка - 400 г
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер
  • магданоз
  • лимонов сок
  • вода - солена
  • лозови пръчки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и подсушаваме прасенцето. Натриваме го със сол и черен пипер.

Нарязваме зелето на ситно и го запържваме с маслото. След това прибавяме и нарязаната шунка и разбъркваме добре.

Подправяме с черен пипер и магданоз. С плънката напълваме прасенцето и зашиваме с конец.

Натриваме прасенцето с масло и червен пипер и го слагаме в тава на дъното, на която кръстосваме лозови пръчки.

Наливаме малко топла вода и слагаме да печем в умерена фурна до готовност. От време на време обръщаме и мажем с масло, лимонов сок и подсолена вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: