Пълнено прасенце по немски

07/02/2017
Мария Гулекова
отМария ГулековаПомощник Готвач40714101
"Да видите, че немците разбират не само от пиене на бира, но и от приготвяне на вкусно печено прасенце "
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 837
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме прасенцето и го натриваме със сол, черен пипер и лимонов сок отвътре и отвън.

Смесваме каймата с предварително накиснатия и изцеден хляб, нарязаните на кръгчета яйца, ситно нарязания магданоз, сините сливи (предварително накиснати във вода) и нарязани на ситно, коняка, маслото, сол и черен пипер и нарязания на малки парчета черен дроб.

Всичко разбъркваме много добре, напълваме прасенцето и го зашиваме. Слагаме го в тавичка и го намазваме с масло.

Печем в умерена фурна до готовност, като от време на време обръщаме и заливаме със соса от тавичката.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!