Безглутенови тиганици с масло

06/02/2017
"Хапвайте спокойно и не му мислете, в тези тиганици няма грам глутен, а са толкова вкусни "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
32 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 468
  • Преглеждания за месеца809
  • Преглеждания за седмицата606
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена32

Необходими Съставки

  • оризово брашно - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 200 мл
  • прясно мляко - 1/2 в.ч.
  • мая - суха (1/2 пакетче от 7 г)
  • сирене - 50 г
  • кашкавал - 50 г
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесвате 2 яйца, 1/2 в.ч. прясно мляко, 200 г кисело мляко, сол, захар, 1/2 пакетче суха мая от 7 г, 50 г сирене, 50 г кашкавал, 200 г оризово брашно.

Разбърквате в същата последователност. Получава се гъстота като за кексово тесто.

Намазнявате тиган с незалепващо покритие с масло и изсипвате 1 черпак от сместа, като разстилате внимателно из цялото дъно.

Печете, докато крайчетата почервенеят, след което обръщате. Процедирате така с цялата смес. От това количество излизат 5 хубави, големи тиганици.

Най-вкусни са с домашно сладко или хубав мед ^_^ Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар