Сате

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Сате1 / 2
07/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
7
"Не просто шишчета, а шишчета с феноменален сос, които по категоричен начин ще сложат край на всякакви колебания дали някога да станете вегетарианец"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г
  • сол
  • черен пипер
  • лимони - сок на 2
  • кромид лук - 3 глави
  • зехтин - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • захар - 1 щипка
  • готварска сметана - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото добре и го нарязваме на парчета. Поръсваме ги със сол, черен пипер и сока на 1 лимон. Нанизваме ги на шишчета и ги печем на скара.

Събираме капещия сос в отделен съд.

В зехтина запържваме нарязания на ситно лук. Добавяме брашното, захарта, сока на 1 лимон, сока от месото и сметаната.

Разбъркваме добре и оставяме соса да поври.

В така приготвения сос потапяме опечените шишчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: