Гюзлеми охлювчета на сач

07/02/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваГотвач3047478
"Вкусни гюзлеми ли? Толкова вкусни като нашите, никъде няма намерите!"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 112
  • Преглеждания за месеца96
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч. брашно /чашата е с вместимост 220 мл/
  • топла вода - 1 ч.ч.
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 с.л. равна
  • захар - 1 ч.л. равна
  • оцет - 1 с.л.
  • сирене - 150 г
  • олио - 7 - 8 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В кладенче от пресятото брашно се сипва леко затоплената вода, захар, сол, олио и оцет и се замесва меко тесто. Разделя се на 6 части и всяка се оформя на топче. Оставят се в тавичка с поръсено брашно по дъното да почиват, покрити с кърпа около 30-40 минути.

Разточва се на тънка кора всяко топче с дебелина 2-3 мм и широчина около 25 см върху плоскост, поръсена с брашно.

Върху всяка кора се поръсва натрошено сирене и без да се стяга, се завива на руло като охлюв.

С помощта на още малко брашно охлювчетата се разточват на питка около 5-6 мм и се подреждат върху кърпа.

През времето, в което се приготвят гюзлемите, сачът се нагрява много добре на котлона, като се намазнява с олио.

Изпичаме гюзлемите върху вече добре сгорещения сач.

Докато се пекат в сача, се капва от време на време по 1 с.л. олио и се разнася с четка.

Гюзлемите се обръщат от двете страни да се изпекат за 3-4 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!