Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Каши»Несебърска каша от пиле

Несебърска каша от пиле

Пламена ТодороваПламена Тодорова
Чирак
28141115105
Несебърска каша от пиле1 / 2
07/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5
"Избрахме да ви нагостим с Несебърска каша от пиле, а вие опитайте и като ви хареса, си запишете рецептата"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 средно голямо
  • моркови - 3 бр.
  • целина - 1 парче
  • брашно - 1 ч.ч.
  • сирене - 250 г
  • краве масло - 100 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте пилето и го нарежете на порции. Сложете го в тенджера, посолете и варете на слаб огън. Отстранявайте пяната! После добавете морковите и целината. Когато пилето е готово, отделете бульона.

Препечете брашното до златисто и разредете с хладкия бульон. Варете на слаб огън до получаване на гладка каша. Бъркайте непрекъснато! Накрая прибавете кравето масло и разбъркайте, докато се разтопи.

Поднасяне: Във всяка чиния сложете от пилешкото месо, залейте със соса и поръсете с настъргано на ситно ренде сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: