Шуменска шкембе чорба с трюфелова паста

07/02/2017
Андриана
отАндрианаНовак31321
"Да се добави в рецептата За направата на туй шкембе са нужни поне 2-3 бири "
Приготвяне30 мин.
Готвене140 мин.
Общо170 мин.
Порции9
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо537
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • За чорбата
  • телешко шкембе - 1 кг
  • прясно мляко - 500 мл
  • чесън - 1 глава
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • За пастата
  • трюфел - 30 г
  • магданоз - 2 стръкчета
  • зехтин - 50 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме шкембето и го слагаме да се вари в тенджера под налягане в подсолена вода за около 1-2 часа до пълно омекване. През това време си отваряме една бира и я изпиваме.

След като шкембето е вече сварено, го изваждаме от тенджерката и го оставяме да изстине.

След това бирата е свършила и си отваряме нова.

Докато си пием втората бира, започваме да приготвяме пастата. Нужен ще ни е пасатор. В купичка смесваме зехтина, магданоза и трюфела и пасираме до получаване на хубаво разбита смес. Добавяме в сместа сол и черен пипер на вкус.

В тенджерка запържваме малко чесън, след това добавяме червения пипер. Държим на котлона около минута, след което добавяме прясното мляко. След това започваме да доливаме към прясното мляко от бульона на свареното шкембе.

Добавяме и предварително нарязаното на парченца шкембе и го оставяме на котлона да поври на бавен огън за около 15 минути.

Сервираме с пастата от трюфели и със приготвен смлян чесън със оцет.

След като завършим нашата шкембе чорба, си отваряме трета бира и се наслаждаваме на великолепната чорба.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар