Ябълково сладко

07/02/2017
Десислава Дончева
отДесислава ДончеваПомощник Готвач2081250
"Имаш ли две ябълки,изяж ги, засади семките и когато дървото започне да дава плод, направи ароматно сладко от тях "
Приготвяне40 мин.
Готвене80 мин.
Общо120 мин.
Порции30
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо266
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • ябълки - 10 кг
  • лимонтузу - 2 бр.
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, обелваме и изчистваме от семките ябълките. Нарязваме ги на четири и ги слагаме в подходяща дълбока тенджера да се варят с вода, колкото да се покрият.

Като се сварят ябълките, ги пасираме, след което ги прецеждаме през гевгир.

Добавяме захар на вкус и ги прехвърляме в дълбока тава да се варят на бавен огън до сгъстяване.

След като сладкото се сгъсти, прибавяме 2 пакетчета лимонтузу, разбъркваме добре и докато е още горещо, го прехвърляме в подходящи буркани.

Запечатваме бурканите, обръщаме ги с капачката надолу и ги покриваме с одеяло.

Така престояват 24 часа, след което са готови за консумация.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар