Бабините кюфтета с бял сос

07/02/2017
darittот darittНовак
"Първо ще целунем ръка на баба, че ни научи да правим толкова вкусни кюфтенца, а след това ще ви покажем как да ги направите и вие "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 009
  • Преглеждания за месеца1163
  • Преглеждания за седмицата203
  • Рейтинг4,9 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме каймата с лука и магданоза, добавяме ориза, яйцето и чубрицата и омесваме.

Оваляме кюфтетата в брашно и ги пускаме в тенджера с вряща подсолена вода. Варим до готовност.

В дълбока купа разбъркваме останалите яйца, млякото и брашното. Гребваме от бульона, в който са врели кюфтетата, и смесваме бавно, за да не се пресекат яйцата.

Връщаме соса в тенджерата при непрекъснато бъркане и оставяме да поври още 10 минути, докато се получи гъст сос.

Гарнираме със ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар