Пълнени постни пиперки с булгур

07/02/2017
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаПомощник Готвач143637911
"Обещахме, че ще е вкусно и постно, а ние държим на обещанието си. Сега опитайте тези пиперки с булгур и дайте един лайк за автора на рецептата "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 252
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Булгурът се накисва за 10 - 15 минути във хладка вода, за да набъбне.

В дълбок съд загряваме мазнината - правим зеленчукова запръжка от накълцаните на ситно лук и магданозени стръкове, настърганите моркови, гъбите, нарязани на тънки жулиени. Посоляваме.

Като омекнат зеленчуците, добавяме отцедения булгур и подправките.

Позапържваме и доливаме малко топла вода (200 мл) да покъкри, докато булгурът я поеме. Прибавяме на ситно нарязаните магданозени листенца и отстраняваме от котлона.

Изтърбушваме измитите пиперки и ги пълним с булгурената смес.

Нареждаме в тава, посоляваме леко, наливаме вода, прибавяме 2 с.л. олио.

Завиваме с алуминиево фолио и печем на 250 градуса до готовност. Малко преди да са готови, отстраняваме фолиото, за да се запекат.

Сервираме пиперките с бешамелов сос.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар