Овчарска питка

07/02/2017
Десислава Дончеваот Десислава ДончеваПомощник Готвач
"Не жалете млякото и яйцата, защото само така питата става толкова вкусна "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо821
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме маята със захарта, солта и няколко супени лъжици мляко. След шупването ѝ от брашното, млякото и маята месим меко тесто. Оставяме го някъде настрани да втаса.

Отново го премесваме с яйцата, които чукваме едно по едно. Завиваме тестото за второ втасване, след което равномерно го разстиламе в намаслена тавичка.

Печем питата около 20 минути на умерена фурна. Изваждаме я от тавичката, намазваме я с краве масло и отново я връщаме в тавата и допичаме на умерена фурна.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар