Пилешки бутчета с картофи, гъби и бира

07/02/2017
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваЧирак105431821
"И да не забравите най-важната съставка - бирата, че иначе ще са съвсем обикновени печени бутчета с картофки "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 768
  • Преглеждания за месеца3868
  • Преглеждания за седмицата72
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се сваряват до полуготовност - около 15 мин.
В тава се подреждат картофите, нарязани на колелца, отгоре гъбите, нарязани също на филийки.

Поръсват се с подправките и тази смес се посолява.

Полуготовите бутчета се подреждат върху тях.

Излива се бирата, като се поливат и бутчетата.

Долива се и част от пилешкия бульон, така че течността да стига до бутчетата.

Разпределя се маслото на бучки навсякъде и тавата се поставя във фурната.

На два-три пъти по време на печене бутчетата се обливат с бульона,
за да станат по сочни.

Пекат се около 40 мин на 180 г.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар