Традиционна пилешка кавърма

07/02/2017
Албена
отАлбенаМастър Шеф59675220393
"Ако има място, където винаги се съобразяваме с традициите, това е кухнята "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 819
  • Преглеждания за месеца1413
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се нарязва на средно големи хапки и се задушава за кратко в тиган с малко мазнина и вода. След като се задуши, се прехвърля в глинен гювеч.

В тигана на негово място се задушават лукът и гъбите, нарязани на филийки, и чушките, нарязани на средно големи парченца. След като се позапържат зеленчуците, се прибавя бялото вино.

След като се поизпари виното, се прибавят смлените домати и се готвят за кратко. Сосът се подправя със сол, черен пипер и мащерка. Долива се малко вода, разбърква се и се прехвърля в гювеча при месото.

По желание може да се добави една цяла люта чушка. Кавърмата се пече около 30-40 минути на силна фурна. Преди сервиране се поръсва с пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар