Бухти, които се обръщат сами

07/02/2017
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваПомощник Готвач180562931
"Чудо на чудесата - бухти, които, като се изпържат, се обръщат сами А за вас остава тежката работа да ги изядете "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
66 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо70 684
  • Преглеждания за месеца3196
  • Преглеждания за седмицата215
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена66

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват с тел. Прибавя се киселото мляко, разбито със содата, и след това брашното, размесено с бакпулвера и ванилината захар. Сместа се разбърква хубаво до получаването на гъсто кексово тесто.

С помощта на 2 лъжици, потопени във вода, се гребва от сместа и тя се изсипва като топка в сгорещена мазнина.

Мазнината в съда за пържене трябва да е поне два пръста, при което бухтите се обръщат сами.

Котлонът трябва да е на средна температура, за да не прегарят бързо бухтите и да останат сурови отвътре.

Пържат се до зачервяване.

Поръсват се топли с пудра захар.подобни рецепти тук

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Таня Левенова
рецептата ми е много точна..
1
0
Таня Левенова
ами брашното ти е било в повече -за 450-500гр-3 яйца по 50гр-това е 150гр течност +250гр мляко-това прави-400гр течност-тестото трябва да е рядко почти като кексовото..
2
0
Марияна Петрова Иванова
Тестото стана много гъсто и се наложи да сложа малко мляко,за да разреда и успея с лъжица да гребна от тестото. Според мен брашното е много.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв