Гъста гъбена супа

07/02/2017
Янка Атанасоваот Янка АтанасоваГотвач 2x
"Знаете какво казват за гъбените супи - трябва да са толкова вкусни, че да си струва да умреш за тях "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 069
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с почистването и измиването на гъбите. Режем ги на купчета, може и на тънки ивички. Почистваме и нарязваме на ситно лука. Слагаме маслото в тенджерата да се разтопи и след това добавяме лука да се запържи леко.

Когато лукът е омекнал, добавяме и гъбите, като разбъркваме често, докато намалят обема си. Прибавяме подправките - сол, червен и черен пипер.

Добавяме прясното мляко и около половин литър вода. Оставяме да поври за 20 минути, като през това време не забравяме да разбъркваме.

След като супата е готова и достатъчно гъста, добавяме ситно накълцаните копър и магданоз - тук е въпрос на вкус дали ще прибавим и двете подправки и какво количество.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар