Пилешко бутче с чеснови картофки

07/02/2017
"Човек ще си помисли, че печенето на пиле е фасулска работа, но все има някоя хитринка, която може да научи от майсторите "
Приготвяне20 мин.
Готвене100 мин.
Общо120 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо250
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се измиват и се поставят в намазана с олио тава. Намазване бутчетата с разтопено масло и ги овкусявате с подправката за пиле. Аз ги поръсих обилно и след като се изпекоха, придобиха вид на пиле на грил с хрупкава и вкусна кожичка.

След овкусяването на бутчетата покрих тавата с фолио и пекох 1 час с него, след това го махнах, за да се запекат бутчетата.

Картофите се обелват, измиват и нарязват на едри кубчета. След като се сварят и изстинат, настъргвате кашкавала и го прибавяме към картофите, заедно с подправките - копър, сол и чесън на прах.

Разбъркваме ги и ги изсипваме с тиган със сгорещено масло. Бъркат се много рядко, за да не се натрошат картофите.

Препоръчвам картофите да се направят непосредствено преди сервиране, за да са все още горещи.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар