Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Зелник»Вита баница с кисело зеле

Вита баница с кисело зеле

АнтонияАнтония
Чирак
3332062253
Вита баница с кисело зеле
Снимка: Антония
1 / 2
27/01/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
12
"Имаме няколко идеи какво да направим с малкото останало кисело зеле - от вкусни по-вкусни идеи"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 зелка (малка)
  • олио 6 - 7 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кори за баница - 1 пакет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме киселото зеле на ситно слагаме в съда, в който ще го задушаваме 3 с.л. олио, зелето и около 300 мл вода и го оставяме да се задуши на бавен огън, докато омекне и остане на мазнина.

След това добавяме червения пипер и запържваме за минута.

Ако зелето е много солено, първо го слагам с вода да заври, изцеждам и измивам, след което продължавам по описания начин.

Намазняваме тавата, в която ще печем, взимаме 2 кори, върху тях разпределяме 2-3 супени лъжица зеле и наливаме на руло, подреждаме в тавата.

Така, докато свършат корите. На мен ми остана малко плънка и я разпределих отгоре.

В съда, в който е задушавано зелето, сипвам 2 с.л. олио и 5-6 с.л. вода, разбърквам и наръсвам витата баница.

Печем зелника до готовност на 180 градуса.

Витата баница с кисело зеле е лесна и вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: