Паниран бекон

07/02/2017
Мария Гулековаот Мария ГулековаПомощник Готвач 1x
"Знаете, че студената бира елиминира калориите от панирания бекон и обратното, нали?"
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо471
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пушен бекон - 600 - 800 г
  • оцет - 1 с.л.
  • кромид лук - 1 глава
  • карамфилчета - 5 - 6 бр.
  • черен пипер - 6 - 7 зърна
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • захар - 1 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • счукан сухар - галета
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме във вода пушения бекон и го оставяме да престои за 1 нощ. След това го слагаме в тава, заливаме го с 4 ч.ч. вода. Добавяме оцета, лука с набодени в него карамфилчета, черния пипер и дафиновия лист.

Задушаваме в силна фурна под капак за около 60 мин. След това го изваждаме, оставяме го да изстине и го нарязваме на филийки.

През това време карамелизираме захарта и добавяме разбитите яйца при непрекъснато бъркане.

Потопяваме филийките бекон в яйцата, след това в счукания сухар/галетата и изпържваме в сгорещено олио.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар