Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Ябълки със сланина в тесто

Ябълки със сланина в тесто

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Ябълки със сланина в тесто1 / 2
07/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • масло - 3 с.л. разтопено
  • сол - 1 щипка
  • лимонада - 1 с.л.
  • прясно мляко - 50 - 100 мл
  • за плънката
  • солена сланина - 250 г
  • ябълки - 500 г
  • масло - за намазване
  • меласа - 1 ч.ч.
  • канела - 1
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • карамфил - 1/2 ч.л. счукан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме тестото от продуктите, като омесваме средно меко тесто. Разделяме го на две части, които разточваме на кори с диаметър 25-30 см.

Нарязваме сланината на филийки, а ябълките - на парчета.

Слагаме едната кора в намаслена тава и нареждаме отгоре половината сланина.

Върху нея слагаме ябълките и останалата сланина. Заливаме с меласата, канелата, индийското орехче и счукания карамфил, а отгоре слагаме другата кора.

Печем ястието в умерена фурна за около 90 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: