Паниран мозък със задушени зеленчуци

09/02/2017
Мария Гулековаот Мария ГулековаПомощник Готвач
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо16
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме мозъка в хладка вода. Изчистваме го от ципите и го сваряваме в подсолена вода. Отцеждаме го и го нарязваме на филийки. Потапяме ги последователно в брашно, разбито яйце и счукан сухар/галета и го запържваме до златисто.

Измиваме, изчистваме морковите и ги нарязваме на филийки. Слагаме ги в тенджера с малко вода, посоляваме ги и ги задушаваме, докато омекнат.

Прибавяме и нарязаните на кубчета картофи и зехтина и задушаваме всичко до готовност. След това ги сваляме от огъня и добавяме наситнения магданоз.

В порционни чинии слагаме от панирания мозък и задушените зеленчуци.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар