Попска яхния с бъбреци

07/02/2017
Мария Гулековаот Мария ГулековаПомощник Готвач 1x
"Няма да подминете с лека ръка бъбреците в месарницата, ако знаете каква вкусна яхния се приготвя от тях "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо336
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • бъбреци - 500 г
  • сол
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • кромид лук - 3 - 4 глави
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • домати - 3 - 4 бр.
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • малки лукчета - 1 ч.ч.
  • черен пипер - на зърна
  • чесън - 6 - 7 скилидки
  • дафинов лист - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, изчистваме и посоляваме бъбреците и ги слагаме да се задушават с зехтина и малко вода.

Когато започнат да се пържат, ги изваждаме в чиния.

В същата мазнина запържваме нарязания на филийки лук и брашното. Добавяме червения пипер, нарязаните на ситно домати, виното и малко гореща вода.

Слагаме бъбреците в соса, добавяме изчистените лукчета, черния пипер, дафиновия лист, чесъна, нарязан на филийки, и оставяме ястието да се вари на тих огън до готовност.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар