Шарено руло от кайма

23/03/2012
magi yordanova
отmagi yordanovaНовак9961
"Пъстро и много вкусно руло, което може да поднесете както при специални случаи, така и без повод "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 947
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се нарязват на малки кубчета, смесват се с каймата и подправките. Омесва се добре.

Продълговата форма за кекс /може и кръгла с дупка/ се намаслява и поръсва обилно с галета. Обърканата кайма се слага във формата и се заглажда. Намазва се с малко олио и после се поръсва хубаво с галета.

Формата се покрива с алуминиево фолио и се слага в загрята фурна на средната скара. Рулото се пече 40 минути, а за да има коричка накрая фолиото се сваля и се запича на само на горен реотан докато добие златист цвят.

Рулото не се изважда веднага от формата, а се изчакват десетина минути поне. Нарязва се на шайби с дебелина около 1 см. и на порция се сервират по 2-3 броя, а за гарнитура се добавят задушен ориз или картофи, пресни зеленчуци или сос.

От посочените продукти излизат около 6 порции.подобни рецепти тук

5 2
4 6
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар