Шарено руло от кайма

magi yordanovamagi yordanova
Новак
9941222k
Шарено руло от кайма1 / 2
23/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Пъстро и много вкусно руло, което може да поднесете както при специални случаи, така и без повод"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг.
  • яйца - 2 броя, сварени
  • яйца - 1 брой, сурово
  • моркови - 2 броя, сварени
  • кисели краставички - 2 - 3 броя
  • грах - 1/2 ч.ч., сварен
  • лук - 1 брой
  • чубрица - 1 к.л.
  • черен пипер - 1 щипка млян пипер
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • галета - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се нарязват на малки кубчета, смесват се с каймата и подправките. Омесва се добре.

Продълговата форма за кекс /може и кръгла с дупка/ се намаслява и поръсва обилно с галета. Обърканата кайма се слага във формата и се заглажда. Намазва се с малко олио и после се поръсва хубаво с галета.

Формата се покрива с алуминиево фолио и се слага в загрята фурна на средната скара. Рулото се пече 40 минути, а за да има коричка накрая фолиото се сваля и се запича на само на горен реотан докато добие златист цвят.

Рулото не се изважда веднага от формата, а се изчакват десетина минути поне. Нарязва се на шайби с дебелина около 1 см. и на порция се сервират по 2-3 броя, а за гарнитура се добавят задушен ориз или картофи, пресни зеленчуци или сос.

От посочените продукти излизат около 6 порции.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
47
30
20
10
Дай твоята оценка: