Уникални шведски кюфтенца

08/02/2017
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67395118835
"И в Швеция да отидете, няма да намерите толкова вкусни шведски кюфтенца като тези тук "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 926
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете двата вида кайма в купа. Махнете корите на две филии стар хляб, натрошете го на парчета в купичка и го залейте с прясното мляко. Оставете да се напои.

Нарежете лука на ситно и го запържете за кратко в зехтина, колкото да омекне, махнете от тигана и оставете в чиния да се охлади.

Добавете подправките, яйцето, лука и омекналия хляб при каймата. Омесете я добре с ръце и оформете малки кюфтенца. Големината им е по ваше желание, колкото по-дребни ги оформите, толкова повече бройки ще получите.

Сложете по-голям тиган на котлона, загрейте и сложете маслото. Поставете кюфтенцата и ги запържете до златисто, като ги обръщайте от всички страни. Извадете ги в чиния върху домакинска хартия да се отцедят от мазнината.

Без да миете тигана в същата мазнина сложете маслото за соса, поръсете с брашното и разбъркайте. Запържете за минута, докато брашното леко покафенее, след което сипете бульона.

Разбъркайте течността с бъркалка, така че да се получи хомогенна смес и да няма брашнени бучки. Сложете кюфтенцата в соса и оставете да се готвят за около 10 мин. като периодично разбърквате.

Накрая добавете заквасената сметана, разбъркайте отново за да се поеме от соса, подправете ако е необходимо със малко сол и черен пипер и поръсете с магданоз. Гответе още 2-3 минути и махнете от котлона.

Поднесете кюфтенцата полети със соса. Ястието е много вкусно, горещо ви го препоръчвам.подобни рецепти тук

5 8
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Албена
Албена
24.05.2017 10:25
Чудесна рецепта,Си! Определено ще я повторим!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв